Type and press Enter.

Vinkkejä kirsikkapuistokuviin

Toukokuussa kirsikkapuut kukkivat Suomessa ja täällä Helsingin seudulla Roihuvuoren kirsikkapuisto on suosittu piknik- ja kuvauspaikka kukinnan aikaan. Roihuvuoren kirsikkapuistossa kasvaa yli 150 kirsikkapuuta, joten vaaleanpunaista taustaa kuville riittää. Koska puisto on todella suosittu, kuvien taustalle päätyy helposti kukkien lisäksi myös ihmisiä. Tässä muutamia vinkkejä kirsikkapuistossa otettaviin henkilökuviin. Näillä tavoilla voi saavuttaa alla olevaa lookkia, joka on itselleni mieleen.

  1. Luo tausta sumeaksi käyttämällä kamerassa isoa aukkoa, esim. 1,4 (eli pientä aukkolukemaa). Tällöin kuva on tarkka syvyyssuunnassa vain pienellä alueella. Kuva on tarkennettu kasvoihini ja kuvattu isolla aukolla, joten taustalla näkyvät ihmiset eivät vie kovin paljon huomiota.
  2. Hyödynnä ilta-aurinko. Aloita kuvaukset illalla, jolloin kuvien taustalle on mahdollista saada alhaalla olevan auringon hehkua (toki säästä riippuen). Keskipäivällä aurinko paistaa suoraan ylhäältä ja on kovempaa, jolloin esimerkkikuvien kaltaista auringonsäteiden hehkua ei voi saavuttaa (ainakaan ilman Photoshoppia).
  3. Kuvaa alakulmasta ylöspäin (esimerkiksi kyykyssä). Tällöin taustalla näkyvät ihmiset jäävät kuva-alan alapuolelle. Tästä kaksi esimerkkiä ohessa.
  4. Kuvaa erikoiseen aikaan tai huonon sään aikaan välttääksesi ihmispaljouden. Itse en noudattanut tätä vinkkiä, mutta uskon että esimerkiksi aikaisin aamulla kuvaaminen voisi olla hyvä idea. Myös valo saattaa olla aikaisin aamulla todella kaunista. Sadesäässä kuvaaminen voisi myös toimia, koska kuvista tulisi erilaisia ja luulisin, että puisto olisi tällöin tyhjempi.

Alla olevat kuvat otti kollegani perhekuvauksen jälkeen. Esimerkkejä kirsikkapuistossa tapahtuneen perhekuvauksen tuotoksista löytyy Täydenkuun Kuvan nettisivuilta.