Type and press Enter.

Slovenia, Bohinj-järvi

Viime vuoden alkukeväästä tein ystäväni kanssa kahden viikon reissun Kroatiaan, Sloveniaan ja Italiaan. Liikuimme maiden välissä bussilla ja junalla. Sloveniassa vierailimme pääkaupungin Ljubljanan lisäksi Bohinj-järvellä, joka sijaitsee Triglavin kansallispuiston vieressä.

Bohinj-järvi oli ehkä koko reissun kohokohta, koska saimme nauttia kauniista alppimaisemista, tyynestä peilikirkkaasta järvestä ja alueen rauhallisuudesta. Lähellä sijaitseva Bled-järvi on todella suosittu turistien keskuudessa, joten Bohinj-järven ympäristö oli meille houkuttelevampi vaihtoehto.

Majoituimme Ribčev Laz -nimisessä kylässä, josta löytyy ravintoloita ja muita palveluita. Bohinj-järvellä vietimme yhteensä kolme ja puoli päivää ja aika kului retkeillessä alueen eri kohteisiin. Bohinj-järven ympäri kulkee noin 12 kilometrin mittainen patikointireitti, jonka varrella maisemat ovat upeat. Retki Savica-vesiputoukselle oli myös kokemisen arvoinen. Tänne oli muuten muistaakseni parin euron sisäänpääsymaksu portilla.

Katsastimme myös 1535 metrissä sijatsevan Vogel-laskettelukeskuksen, jonne noustaan kaapelihissillä. Ylhäältä oli upea näkymä järvelle ja lumihuippuisille vuorille.

Ohessa kuvia Bohinj-järven maisemista, alueen kylistä, metsän patikointireiteiltä, Savica-vesiputoukselta ja Vogel-laskettelukeskuksesta. Klikkaamalla kuvaa näet sen isompana.